Een ècht Rotterdams festival met lef

Het Metropolis Festival is een uniek evenement. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. Naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren.

Gemiddeld weten op de eerste zondag van juli ieder jaar weer zo’n 30.000 bezoekers het Zuiderpark te vinden voor een onvervalste festivalbeleving op de zuidoever van de Nieuwe Maas.

De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Black Keys, twenty one pilots, The xx, The Strokes, The Killers, Interpol, The Asteroids Galaxy Tour, The Vaccines, Yungblud, Glass Animals, Snelle, Kurt Vile, Vince Staples, IDLES, Triggerfinger om er een aantal te noemen.

Lokaal talent was er ook, zoals Naaz, Ronnie Flex, De Likt, The Kik, Winne, Kevin, Sevdaliza, Tramhaus, Sabrina Starke, Elle Bandita en Rats On Rafts.

Meer Rotterdams én nog nationaler kan niet. Metropolis is niet alleen een toonzettend evenement binnen het festivalaanbod van de stad, het heeft een landelijke reputatie als de ‘must-be’ vindplaats voor opkomend muziektalent. Voor de vele liefhebbers van originele popmuziek, met een onweerstaanbare drang naar het onbekende is Metropolis in elk geval het nummer 1 festival van Nederland.

Als popplatform ziet Metropolis het niet alleen als taak om talentvolle acts te tonen, maar ook om deze acts vanuit de ‘humuslaag’ te scouten, een podium te bieden en ze structureel te helpen ontwikkelen. In toenemende mate zal dit gaan gelden voor allerlei andere disciplines “rondom het podium” waarbij het festival de afgelopen jaren al succesvolle samenwerkingen met verschillende onderwijsinstellingen is aangegaan.

Partners

Rotterdam Festivals nieuw logo
Logo TimeSquare app TMSQR
Zomer op Zuid logo Rotterdam
Studio Nul vormgevers Metropolis Festival Rotterdam
Logo Open Rotterdam

Club Metropolis

Club Metropolis

Reglement 2023

Parkeren

We raden je sterk aan om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Mocht je niet in die gelegenheid zijn en toch op de auto aangewezen zijn: Voor parkeren in de buurt van het festivalterrein is de ruimte dit jaar zeer beperkt. Dit i.v.m. een nieuwe bestemming voor een deel van de parkeerplaatsen van Ahoy en het festival Rolling Loud dat de dagen voor Metropolis op een ander deel van de parkeerplaats plaatsvindt.

Je kunt terecht in de parkeergarages van Zuidplein maar de ruimte is beperkt. Rotterdam heeft P+R voorzieningen (parkeren in combinatie met openbaar vervoer) bij 15 metrostations, zoals P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom.

Huisregels
 • Met het betreden van het festivalterrein geeft de bezoeker aan op de hoogte te zijn van/akkoord te gaan met deze huisregels:
 • Het betreden van het terrein is voor eigen risico van de bezoeker.
 • Indien gevraagd, bent u verplicht een geldig identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identificatiekaart) te tonen.
 • Fietsen/scooters zijn niet toegestaan op het terrein.
 • Bezoekers onder duidelijke invloed van alcohol en/of verdovende middelen zal de toegang tot het terrein worden geweigerd.
 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor vermiste/verloren/zoekgeraakte/beschadigde eigendommen van de bezoekers.
 • De opvang van zoekgeraakte kinderen bevindt zich in de EHBO post rechts van het Metroville-podium.
 • Aanwijzingen van beveiligingspersoneel dienen altijd te worden opgevolgd.
 • Open vuur en barbecue zijn niet toegestaan.
 • Hinderlijk gedrag wordt niet getolereerd.
 • Het is verboden mee te nemen: glas, blik, slag/stoot/steek/vuurwapens (of voorwerpen die daarvoor in aanmerking komen), verdovende middelen.
 • Foto- en videotoestellen mogen bij ons gewoon het festival terrein op om gebruikt te worden maar… “selfie sticks” zijn niet toegestaan omdat het zicht van de andere bezoekers zo optimaal mogelijk moet blijven, er heel veel anders mee gedaan kan worden dan foto’s maken, het de dag van het festival vooral om de muziek gaat en niet alleen om jou.
 • Ongeopende plastic flessen en kartonnen verpakkingen met uitsluitend non-alcoholische frisdranken of water worden, mits in beperkte hoeveelheid, toegelaten.
 • Tassen en rugzakken en dergelijke kunnen door de beveiliging worden gecontroleerd op aanwezigheid van dergelijke voorwerpen.
 • Indien men zich hieraan niet wenst te onderwerpen kan men toegang geweigerd worden van het terrein.
 • Alle tijdens het festival genomen foto en video opnames zijn rechten vrij en ten behoeve van promotie van het festival, voor commerciële doeleinden mag het alleen met toestemming van de organisatie.
 • Bezoekers stemmen stilzwijgend in met het gebruik van foto, film en geluid materiaal welke op het festival worden gemaakt.
 • Onder de 18 jaar is het niet toegestaan alcohol te nuttigen. Ben je jonger dan 25 dan kun je alleen alcohol nuttigen wanneer je in het bezit bent van een 18+ polsbandje welke je bij de ingang, na het tonen van een geldig identificatie bewijs, kunt verkrijgen.
 • Het is niet toegestaan het terrein met alcohol te verlaten.
 • Roken is niet toegestaan in de tenten.
 • Overtreders van deze huisregels worden direct overgedragen aan het bevoegde gezag.
Drank & eten

Op het festivalterrein zijn diverse mogelijkheden om een hapje te eten of je dorst te lessen. De consumpties kunnen alleen met pin worden afgerekend. Uit milieu- en veiligheidsaspecten is het niet toegestaan glas of blik mee het terrein op te nemen. Bij de toegangspoorten wordt hier dan ook streng doch rechtvaardig op gecontroleerd.

Viervoeters

We kunnen en willen het niet verbieden, maar we raden je met klem aan je viervoeter voor een dag thuis te laten of ergens anders onder te brengen. Mocht het niet anders kunnen, zorg er dan voor dat je trouwe viervoeter aangelijnd op het terrein rondloopt om geen overlast te veroorzaken voor de andere bezoekers..

Disclaimer

Algemeen
Stichting Nemesis (Kamer van Koophandel 41215875), hierna te noemen Metropolis Festival, verleent u hierbij toegang tot metropolisfestival.nl (de Website) en publiceert hier teksten, afbeeldingen en andere materialen die door Metropolis Festival en derden zijn aangeleverd. Metropolis Festival behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan u mededeling te hoeven doen.
De informatie op de Website is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten.

Beperkte aansprakelijkheid
De op de Website aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van Metropolis Festival.

Auteursrechten
Mocht u als rechthebbende bezwaar hebben tegen het openbaar maken van een fragment of foto op deze website, dan verzoeken wij u dit aan ons kenbaar te maken via info@metropolisfestival.nl. Het Metropolis Festival zal het fragment of foto vervolgens verwijderen van de website.
Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze materialen liggen in principe bij Metropolis Festival. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Metropolis Festival, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.
Het is niet toegestaan webpagina’s of individuele elementen van de Website op te nemen in een frameset of via een inline link in een andere webpagina te verwerken, indien daarbij verwarring kan ontstaan over de afkomst van het materiaal.

Overig
Deze disclaimer kan van tijd tot tijd wijzigen.