Kids bekers rapen Metropolis Festival

Metropolis X Duurzaamheid

Groen is een van onze lievelingskleuren, dat zal je tijdens Metropolis in het Zuiderpark wel merken, maar ook achter de schermen zijn er veel nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid gaande. 

Samen met 11 Rotterdamse festivals en organisatoren maken we de festivalsector duurzamer met de Duurzame Deal. In de deal zijn ambities vastgelegd over hoe we in drie jaar tijd verduurzamen, bijvoorbeeld op het gebied van circulariteit (zoals recyclen).

Metropolis is Pin Only / Cashless
Metropolis is dit jaar voor het eerst cashless ofwel bij de barren en foodtrucks kun je alleen nog met pin betalen. Daarmee zijn we dus van de duizenden plastic betaalmunten af. De Recyclemunten die we gebruiken voor het tijdelijk inwisselen van je statiegeld beker zijn gemaakt van geupcyclde visnetten.

Kom te voet, op de fiets of met OV
Geef je benen alvast een warming-up voorafgaand aan het dansen en kom te voet of op de fiets naar het Zuiderpark. Ook metrostation Zuidplein en bushalte Zuiderparkweg zijn op loopstand. Niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor die van de stad en de natuur. Weet ook het aantal parkeergelegenheden in de buurt van het Zuiderpark momenteel zeer beperkt is!

Geen single use plastic
Het festivalterrein wordt volledig wegwerpplastic vrij. Eenmalig plastic zorgt in de natuur voor grote schade, daarom wordt al het plastic van zowel de bezoekers, artiesten en organisatie na het festival gerecycled. Bekers die wij gebruiken zijn gemaakt van R-pet materiaal, dit is al gerecycled plastic.

Afval scheiden
Wij hebben als doel om 90% van de uitgegeven bekers als monostroom in te zamelen bij de barren d.m.v. een statiegeld systeem. En dat deze bekers apart worden afgevoerd om hoogwaardig gerecycled te worden.

Vegan en vegetarische foodtrucks
Ook dit jaar zijn er weer culinaire veganistische en vegetarische hoogstandjes te proeven op het festivalterrein. En ook achter de schermen wordt op 2 juli enkel vegetarisch gekookt voor de crew en de artiesten. Waar mogelijk bieden de foodtrucks ook kinderporties en kleine hapjes aan om voedselverspilling tegen te gaan.

En we doen nog meer!

  • De opbouw en afbouw van het festival volledig op vaste stroom en dus zonder aggregaten;
  • Twee accupacks voor de backstage area’s en daarmee op groene stroom en een behoorlijke besparing van Diesel en dus CO2 uitstoot;
  • De diesel we we nog wel gebruiken op het festival terrein is HV0 Diesel gemaakt van gerecycled frituurvet;
  • 90% van onze leveranciers komt uit de regio;
  • Koffie wordt als monostroom verzameld en afgevoerd naar Rotterzwam om Oesterzwammen op te laten groeien;
  • Inzet van een mobiele perscontainer op zonne-energie op locatie om ritjes voor vuilinzameling te verminderen;

Helpen jullie ons weer een handje? Tnx!

PS: Heb je de super handige Metropolis app in TimeSquare al gecheckt? Hierin vind je onder meer het tijdschema, deze zullen we op het veld ook niet meer als programmaflyer uitdelen (daags voor het festival plaatsen we nog wel een pdf-versie op de website).

schoon terrein op Metropolis door Sonja Luesing