Metropolis lanceert YoungRubbi

Na Safa Liron en Nagasaki Swim is YoungRubbi de derde artiest in de serie Metropolis Lanceert!

YoungRubbi is een jonge hiphop artiest en producer uit Rotterdam. Geïnspireerd door de begintijd van punkmuziek en zijn rauwe esthetiek, zingt en rapt hij over de samenleving en haar problemen. Met persoonlijke en maatschappijkritische teksten probeert hij zijn publiek aan te zetten tot nadenken.

Samen met onze creative partner Studio Nul nam YoungRubbi voor Metropolis Lanceert! de video op voor zijn nieuwe single ‘Gedachtes Zijn Niet Echt’. In deze track wordt het dealen met ongevraagde gedachtes beschreven vanuit een relatie perspectief en gaat het eigenlijk over hoe iemand twijfelt aan de comfortabele situatie waarin degene zit. Houd ik mezelf voor de gek? Wil ik dit eigenlijk nog wel? Ben ik überhaupt wel verliefd? Misschien een betere vraag, zijn deze gedachten eigenlijk wel echt? Gedachtes Zijn Niet Echt gaat over strijd van binnen om geen gehoor te geven aan dwingende of hypochondrische gedachten. In de video zie je YoungRubbi switchen tussen de realiteit en zijn gedachten.

YoungRubbi live zien? Dat kan op 26 november 2021 in Roodkapje Rotterdam!

Metropolis Lanceert!

Metropolis Festival presenteert jong en opkomend talent uit Rotterdam met het nieuwe initiatief Metropolis Lanceert! We hopen met Metropolis Lanceert! nog meer een platform te kunnen worden waar artiesten hun eerste stappen kunnen maken en hoopt zo, voor juist díe artiesten waar wij met Metropolis in geloven, het publieksbereik te vergroten.

Tijdens de online uitzending van Metropolis afgelopen juli ging Operator in gesprek met Metropolis directeur Pim Kipp en YoungRubbi: