Eighty5ive invites STATT. op Metropolis

Metropolis slaat de handen ineen met muziek adviesbureau Eighty5ive, online platform STATT. en culturele hotspot Theater Zuidplein. Als onderdeel van Metropolis Festival op zondag 2 juli 2023 presenteren zij gezamenlijk het programma Eighty5ive invites STATT., met de talks Women in Music en Creatives op Zuid, en diverse live-optredens. 

Dit inhoudelijke programma is dit jaar een van de nieuwe ingrediënten van ons festival wat we behoorlijk opnieuw aan het uitvinden is, je hoort hier snel meer over!

EIGHTY5IVE INVITES STATT. 

Na een geslaagde avond in het Theater Zuidplein in 2021, nodigt muziek adviesbureau Eighty5ive de Rotterdamse makers van de podcast STATT. nogmaals uit voor een inhoudelijk en muzikaal programma, maar ditmaal in het Rotterdamse Zuiderpark als onderdeel van Metropolis Festival. Eighty5ive invites is een serie van Theater Zuidplein en Eighty5ive, die normaalgesproken in het theater plaatsvindt. Nu trekt Eighty5ive naar buiten deze zomer, voor de eerste festivaleditie!

Het programma van Eighty5ive invites STATT. staat in het teken van het delen van kennis en ervaringen, en natuurlijk muziek. Zij presenteren twee panel talks, waarvan één over Women in Music en de ander over Creatives op Zuid. De talks worden geleid door Eighty5ive brein en Jada en Cassidy, de bedenkers van de Rotterdamse podcast STATT. voor millennials, waarin ze praten over allerlei onderwerpen die hen bezighouden: van fashion en zelfkennis tot cultuur en mentale gezondheid.

WOMEN IN MUSIC

Tijdens de Women in Music talk gaan zij in gesprek met invloedrijke vrouwen in de muziekindustrie en nemen een kijkje achter de schermen. Te gast zijn Nancy Ben Arbia, Tessaly Felida en Veronica van Hoogdalem. Nancy stuurt als coördinator bij FunX verschillende core projecten aan, waaronder de FunX Music Awards en de DiXte 1000-hitlijst. Tessaly is afkomstig uit Rotterdam en werkt inmiddels al 13 jaar in de muziekindustrie waarvan nu al twee jaar als boeker bij MOJO. Veronica is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke gezichten in de muziekindustrie. Presentatrice, vj, radio-dj en podcastmaker zijn slechts enkele van haar skills.

CREATIVES OP ZUID 

In de talk Creatives op Zuid kun je luisteren naar Sebastiaan Boot (Multidisciplinair kunstenaar en rechterhand van de regisseur van Gouden Kalf documentaire Shabu), Sennai Sirak Solomon Kifle (oprichter van kledingmerk Palet en voorheen o.a. werkzaam als A&R bij Top Notch / Noah’s Ark en Sony Music) en Shabu (de hoofdpersoon van de gelijknamige docu die een Gouden Kalf won) over woonblok De Peperklip in Rotterdam-Zuid. Shabu zal ook optreden.

LIVE OPTREDENS

Naast gesprekken is Eighty5ive invites niet compleet zonder muziek. De Colombiaans-Italiaanse Mariposa is een typische Y2K artieste die Spaanstalige pop en rap mixt op een vernieuwende manier. Dashaeno, bekend van hiphopcollectief Black Acid maakt een mix die klinkt als Frank Ocean meets Young Thug en verder draait dj Nivek de middag aan elkaar.