Safa Liron

Metropolis Lanceert!

Safa Liron is een 24-jarige all-round artiest. Zangeres, songwriter, producer en muzikant. Vanaf jonge leeftijd is zij omringd met muziek; haar vader speelt basgitaar, moeder zingt en haar zus drumt. Safa leerde zichzelf drummen, gitaar en piano spelen. Ze is geïnspireerd door de verschillende muziekgenres waarmee ze opgroeide, van rock en metal tot soul en r&b, en door de zangeressen Erykah Badu, Sade en Amy Winehouse. Vanuit haar slaapkamer is zij begonnen met het opnemen van eigen nummers en covers, die op Youtube zijn uitgebracht. Hier vanuit is haar publiek gegroeid en mocht zij haar eerste stappen in de muziekindustrie zetten. Waaronder een mentorschap van Willem de Bruin (The Opposites) en een samenwerking met Vodafone.

Safa heeft nu een eigen studio in het hart van Rotterdam, waar zij haar nummers schrijft, componeert, produceert en opneemt. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere artiesten. De muzikaal-allrounder heeft als doel om herinnerd te worden als de vrouwelijke versie van Quincy Jones of Pharrell Williams.

Hold Me

Haar nieuwste song ‘Hold Me’ is geboren uit Safa’s besef dat voor haarzelf en haar mentale gezondheid zorgen erg belangrijk is. De liefde en zorg die de een aan een ander geeft, moeten we ook aan onszelf geven; de betekenis van het refrein: “Ik verdien het om vast te houden en weer van me te houden”. Het is een notitie voor haarzelf, maar moedigt de luisteraar aan om zichzelf eraan te herinneren dat eigenliefde belangrijk is.

Metropolis Lanceert!

Metropolis Festival presenteert jong en opkomend talent uit Rotterdam met het nieuwe initiatief Metropolis Lanceert! We hopen met Metropolis Lanceert! nog meer een platform te kunnen worden waar artiesten hun eerste stappen kunnen maken en hoopt zo, voor juist díe artiesten waar wij met Metropolis in geloven, het publieksbereik te vergroten. Het eerste wapenfeit van Metropolis Lanceert! is de videoclip van Safa Liron voor haar single ‘Hold Me’.

De uitzending van Metropolis Festival 2021 bevat onder meer een kijkje achter de schermen bij de opnames van deze videoclip.

Beroemde fans

Willem de Bruin (The Opposites) en Winne

Geïnspireerd door

Amy Winehouse, Erykah Badu en Sade

In de media

In deze aflevering van 24 juni 2021 van de podcast Makkinga Meets praat Andrew Makkinga (NPO Radio 2) met Safa Liron