Inholland Creative Business Talents

Short films

Voor het filmprogramma van Metropolis Festival slaat Metropolis de handen in één met een aantal vermaarde filmfestivals en productie maatschappijen, evenals de jonge filmtalenten van Hogeschool InHolland. 

Korte films gemaakt door studenten van de opleiding Creative Business van InHolland die je tijdens Metropolis kunt zien zijn: 

Zonde
Start 12:30 duur 14:27

In de zoektocht naar een manier om uit de waanzin van de streng christelijke gemeenschap te ontsnappen, is Elizabeth verwikkeld geraakt in de niet geheel ongevaarlijke stripper scène. Zal ze hier op tijd uit kunnen komen of is haar lot al geschreven?

Na de Stilte
Start 12:50 duur 13:21

De korte film Na de Stilte portretteert Jamie en Elise, moeder en zoon, die beiden proberen om te gaan met een groot verlies. Ik ben van mening dat wij als maatschappij snel oordelen over mensen zoals Jamie en Elise, terwijl we, wanneer wat verder kijken, we ze eigenlijk zullen begrijpen. Misschien lijken ze namelijk wel meer op ons dan we denken of willen toegeven. Na de Stilte gaat niet over de dood en vertelt niet het verhaal over hoe ze hun dierbare verloren hebben. Deze film gaat puur over de aftermath van deze gebeurtenis. Want wat komt er na? Wat gebeurt er als alles stilvalt en er niks meer lijkt te zijn? 
Wat gebeurt er na de stilte?

Herfsttij
Start 13:10 duur 14:27

Jan wordt gedwongen om zijn woning te verlaten om naar een verzorgingshuis te verhuizen. Hij is er bewust van dat hij zijn laatste fase van zijn leven in gaat. In zijn jonge jaren was hij een pianist van beroep. Met behulp van zijn kleinzoon probeert Jan door middel van muziek weer geestelijk jong te worden, zodat hij niet naar het verzorgingshuis hoeft.

Lilith 16+
Start 13:30 duur 11:09

‘Een koppel wat in de piek zit van hun relatie vieren hun driejarige samenzijn in een Airbnb waarin ze worden blootgesteld aan cultische rituelen, wat ze gedurende de avond doorhebben, waarna zij worden opgeofferd door een cult aan een demoon.’

Over Inholland
Bij Hogeschool Inholland leiden we zelfstandig denkende professionals op en ontwikkelen we praktijkgerichte kennis. Zo leveren we een betekenisvolle bijdrage aan de inclusieve wereld van morgen, aan een duurzame leefomgeving en een veerkrachtige samenleving. Dit doen we verspreid op diverse locaties over de Randstad en op diverse gebieden: van gezondheid tot economie en van techniek tot onderwijs. Lees verder

From

Rotterdam

Presented by

Inholland Creative Business

Duration of film block

1 hour 15 minutes