Froukje

NL alternatieve pop

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis gaat viraal op internet en zet haar op de radar van de landelijke media.

Daarna gaat het hard met Froukje: haar single ‘Heb Ik Dat Gezegd’ ging viral op TikTok, ze is te gast geweest bij diverse grote talkshows, 3voor12 maakt een indrukwekkend portret over Froukje, en ze werd bekroond met een 3FM Talent Award en een ESNS Kickstart Award. In het najaar staat haar eerste clubtour gepland welke inmiddels al volledig is uitverkocht.

Haar singles ‘Ik Wil Dansen’, ‘Onbezonnen’ en ‘Groter Dan Ik’ raken relevante existentiële thema’s en staan bol van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook met een scherp talent voor melodie. De singles zijn in korte tijd goed voor honderdduizenden views en miljoenen streams.

Gezien op Metropolis in

2020 (online editie)

Laatste wapenfeit

Froukje wint 3FM Talent Award 2021 met oorverdovend applaus

In de media

“In alternatieve, maar stevig geproduceerde popliedjes vol Eilish-esque fluisterzang hunkert ze daar nog wel naar, hoor: het ontvluchten van de pijn in nachten zonder eind (‘Ik Wil Dansen’). En het allersterkst is Froukje wanneer ze zelf toch ook gulzig wordt, in de obsessieve liefdesballade ’17’. Prachtige debuut-EP.” – 3voor12