Popunie Live presenteert Rotterdams toptalent op Metropolis

Jaarlijks presenteert Popunie Live op Metropolis een aantal opkomende artiesten uit de Maasstad om zo een groter publiek kennis te laten maken met ‘het Rotterdamse geluid’. 

Dit jaar zijn dat Les Robots en Dwayne Franklin & Daddy Jacob. Zij spelen op zondag 30 juni op een van de twee hoofdpodia van Metropolis. 

Dwayne Franklin & Daddy Jacob

Giorgi “Dwayne Franklin” Kuiper kennen we natuurlijk als de onbetwiste beattovenaar en co-producer van De Likt. Brenn “Daddy Jacob” Luiten ontpopt zich stiekempjes de sessiemuzikant-evenknie van Vishnoe, zijn vingers in de pap bij o.a. Gita Buhari, Monta & Mother’s Groovebox en Sadé Adu. Samen hebben ze een redelijk simpel plan bedacht: zoveel mogelijk nerden met synthesizers, drumcomputers, talkbox, E-piano en aanverwante gear. Het resultaat: een spetterend spektakel van neo-soul, slicke elektronica en soepele techno.

Les Robots

Het Rotterdamse Les Robots haalt de geesten van Link Wray, The Shadows en Booker T & the MGs door een sixties sci-fi-filter. Oftewel: retro-futuristische instrumentale rock gespeeld met bravoure en flair van het kaliber Flash Gordon. Met behulp van een breed instrumentarium van o.a. clavier, orgel en percussie schept dit kwartet een utopisch sci-fi landschap vol vliegende auto’s, robotbutlers en glitterende ruimtepakken. Het label Spazz Records bracht eind vorig jaar de eerste 7” vinyl uit van Les Robots, wat ons betreft een NASA-waardige lancering.

Popunie Live

Dit concept is in 2013 ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici en bands in de hogere regionen. Gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een doorbraak en een professionele carrière in de muziek. Deze categorie blijft nog te vaak buiten het reguliere aanbod van podia en festivals. Te goed als voorprogramma, te riskant als hoofdact. Terwijl het juist loont om deze bands dat laatste zetje te geven, met goed betaalde optredens op gerenommeerde festivals die een impuls kunnen geven aan de volgende stap in de loopbaan.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.