Popunie Live presenteert Rotterdams toptalent

Traditiegetrouw presenteert Popunie Live op Metropolis een aantal opkomende artiesten uit onze eigen stad om zo een groter publiek kennis te laten maken met ‘het Rotterdamse geluid’. 

Tijdens Metropolis Festival 2023 presenteert Popunie Live Brintex Collective, Brokezart en Library Card (foto). Zij spelen op zondag 2 juli op Metroville of New Garden, de twee hoofdpodia van Metropolis die dit jaar nieuwe namen hebben gekregen.

Brintex Collective

Brintex Collective is een Rotterdams gezelschap dat (UK)  jazz, hiphop en elektronische muziek verweeft op eigenwijze manier. Kort door de bocht: de vaderlandse zielsverwant van Alfa Mist, Kamaal Williams en Ezra Collective.

Brokezart

Rapper, producer en beatmaker Brokezart groeide op in een rustig ogende buitenwijk in Rotterdam, ervaringen die hem als artiest vormden. Hij groeide hieruit als veelzijdig, muzikaal talent, een ster-in-wording die zijn pijn kan vertalen naar krachtige songs die de ongebaande paden binnen de vaderlandse hiphop bewandelen.

Library Card

Library Card is een van de meest indrukwekkende nieuwe gitaarbands in een lokaal circuit vol met indrukwekkende nieuwe gitaarbands. Het repertoire van dit kwartet schiet werkelijk alle kanten op: schurende mathrock, post-rock uitbarstingen vol pathos, maar ook zonnige indierockanthems beladen met koelbloedige humor.

Popunie Live act Tramhaus op Metropolis Festival 2022 door Govert Kreuk

Popunie Live act Tramhaus op Metropolis Festival 2022 door Govert Kreuk

Popunie Live

Dit concept is in 2013 ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici en bands in de hogere regionen. Gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een doorbraak en een professionele carrière in de muziek. Deze categorie blijft nog te vaak buiten het reguliere aanbod van podia en festivals. Te goed als voorprogramma, te riskant als hoofdact. Terwijl het juist loont om deze bands dat laatste zetje te geven, met goed betaalde optredens op gerenommeerde festivals die een impuls kunnen geven aan de volgende stap in de loopbaan.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door SENA Performers en Gemeente Rotterdam.

Luister naar de Popunie Live acts en al het andere moois uit de line-up van Metropolis 2023 via onze Spotify playlist