Pim Kipp nieuwe directeur Metropolis Festival

Het Metropolis Festival heeft Pim Kipp benoemd tot nieuwe directeur van het festival. Hij volgt Emiel Haring op die het na vier edities tijd vindt om het stokje over te dragen en iemand anders deze mooie kans te bieden. 

Sinds begin 2016 draait Pim Kipp achter de schermen mee met het team in voorbereiding op de 28e editie van het festival, vanaf 1 april jl. nam hij de functie ook formeel over.

Pim Kipp (1985) is een echte festivalliefhebber die Metropolis niet alleen ieder jaar bezocht, in 2012 speelde hij er zelfs zelf met zijn toenmalige band Senor Sandor. Nog tijdens zijn studie Communicatie & Media aan de Erasmus Universiteit zette hij met twee studiegenoten het Doorzomer Festival in Maassluis op. Sinds 2010 werkt Kipp bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR) waar hij verantwoordelijk is voor de coördinatie van het programma. Kipp blijft werkzaam voor IFFR en zal dus zijn werk voor Metropolis en IFFR gaan combineren.

Emiel Haring (1982): “Ik heb sinds 2012 met veel plezier de rol van directeur vervuld en er is veel bereikt: we hebben gewerkt aan een nieuwe profilering van het festival, we vonden in Paaspop een nieuwe producent en hebben een nieuwe businessclub (Club Metropolis) opgezet”.

Pim Kipp: “Ik kijk er enorm naar uit om dit festival verder te ontwikkelen, het is één van de oudste festivals in Nederland en ook nog eens gratis. Ik zie het als een enorme uitdaging en eer om aan het festival, in mijn optiek één van de beste ontdekkingsfestivals die er zijn, leiding te geven”.

Daarnaast heeft het festival de laatste jaren meer ingezet op de talentontwikkelingsrol van het festival. Zo is in 2014 het Talent Stage opgezet in samenwerking met de Popunie: een podium speciaal voor acts/bandjes jonger dan 18 jaar die het in grote getale aanwezige publiek eindelijk kunnen laten zien wat zij kunnen. De ontwikkeling van talent beperkt zich de laatste jaren niet alleen tot ‘op het podium’, maar sinds 2014 in toenemende mate ook ‘rondom het podium’. Metropolis werkt nauw samen met de onderwijsinstellingen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent op uiteenlopende disciplines, zoals op het gebied van illustratie, animatie, fotografie, geluidstechniek en muziekproductie. In 2015 voorzag Metropolis meer dan 120 studenten van een praktijkopdracht in Rotterdam en komend jaar zal dit aantal nog hoger zijn.

Het Metropolis Festival vindt dit jaar plaats op zondag 3 juli in het Rotterdamse Zuiderpark. Op het programma staan o.a. Vince Staples (favoriet van Emiel Haring), Methyl Ethel (favoriet van Pim Kipp), BØRNS, HÆLOS, WHITE, Alex Vargas en Vaudou Game. Toegang tot het festival is gratis.

—–

Foto: Pim Kipp (met haring) en Emiel Haring (met kip)
Credits: Lara Arnoldus