Nieuwe namen voor Metropolis 2023

Vandaag breiden we de line-up van Metropolis Festival 2023 uit met vijf toffe nieuwe acts, waarvan twee uit Ghana en drie uit ons eigen Rotterdam: Florence Adooni, Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band, Brintex Collective, Library Card en Ruwhel & De Bigi Blues Band. Zondag 2 juli, gratis in het Rotterdamse Zuiderpark!

Nieuwe namen

Na onderdeel te zijn geweest van Guy One’s iconische Kologo Band brak de Ghanese singer-songwriter Florence Adooni wereldwijd door met haar eigen debuutsingle ‘Mam Pe’ela Su’ure’. Sindsdien hakt Adooni haar eigen plek uit binnen het circuit met haar betoverende mix van fra fra-gospel, psychedelische funk en high life, het eigentijdse antwoord op Ebo Taylor en Christy Azuma.

Gyedu-Blay Ambolley – oftwel ‘de James Brown van Ghana’ – doet Metropolis aan met zijn verbluffende Sekondi Band. Dat kan een ding betekenen: een absolute masterclass in jammen en grooven met zijn geheel eigen versie van Afrofunk en highlife – de zelfbenoemde simigwa do.

Brintex Collective is een Rotterdams gezelschap dat (UK)  jazz, hiphop en elektronische muziek verweeft op eigenwijze manier. Kort door de bocht: de vaderlandse zielsverwant van Alfa Mist, Kamaal Williams en Ezra Collective. 

Library Card is een van de meest indrukwekkende nieuwe gitaarbands in een lokaal circuit vol met indrukwekkende nieuwe gitaarbands. Het repertoire van dit kwartet schiet werkelijk alle kanten op: schurende mathrock, post-rock uitbarstingen vol pathos, maar ook zonnige indierockanthems beladen met koelbloedige humor.

Ruhwel is een van de meest bedrijvige aanjagers binnen de bruisende vaderlandse hiphopscene: niet alleen als veelzijdig artiest, maar ook als mover-and-shaker achter de schermen en ambassadeur voor opkomend muziektalent. Met zijn Bigi Blues Band verzoent Ruhwel’s Caribische roots met zijn charisma als verhalenverteller.

Metropolis presenteert Library Card en Brintex Collective in samenwerking met Popunie Live.

Eerder aangekondigd

Eerder hadden we al aangekondigd dat Deijuvhs (genre mashup), Kymara (neo soul), MIKE (hiphop), Militarie Gun (post-hardcore), Nusantara Beat (Indonesian psych folk) en PUP (punkrock) van de partij zijn op zondag 2 juli 2023 tijdens Metropolis in het Rotterdamse Zuiderpark. Het ontdekkingsfestival bestaat dit jaar maar liefst 35 jaar en is nog altijd gratis toegankelijk!

Laat de voorpret nu al beginnen

Ontdek de Metropolis 2023 line-up via onze Spotify playlist hieronder, download alvast de gratis Metropolis app in TimeSquare waar je straks als eerste het tijdschema in vindt, zet jezelf op aanwezig in het Facebook event en nodig al je vrienden uit!

Een echt festival met lef!

Metropolis is een ècht Rotterdams Festival met lef. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende en vernieuwende muziek van hoge kwaliteit. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. Want goede muziek moet je natuurlijk live ervaren!

Veel inmiddels wereldberoemde acts stonden in de begindagen van hun carrières op Metropolis, zoals twenty one pilots, Yungblud, The xx, Vince Staples, Glass Animals, The Strokes, Interpol, The Killers, Kurt Vile, The Black Keys, Parquet Courts en IDLES. Ook is er altijd ruimte voor talent van eigen bodem; zo speelden Snelle, Sevdaliza, Naaz, Ronnie Flex, Kevin, Altin Gün, Tabitha, Jungle By Night, De Likt, Hang Youth en Tramhaus bijvoorbeeld afgelopen jaren op Metropolis.