Metropolis verwelkomt nieuwe directeur

Metropolis verwelkomt Saskia Piqué als nieuwe directeur van het Metropolis Festival. Zij volgt Pim Kipp op die sinds 2016 aan het roer stond van het ontdekkingsfestival. De 32e editie van Metropolis Festival vindt plaats op zondag 3 juli 2022 in het Rotterdamse Zuiderpark.

Saskia Piqué

Saskia Piqué (1982) staat bekend als creatieve duizendpoot. Tijdens haar studie Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is zij gestart bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR), waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de gastenaccreditatie. Enkele jaren later heeft ze haar eigen productiehuis Studio SAS. opgezet waarbij ze als producent en Art Director van films, videoclips, commercials en series voor uiteenlopende klanten als TopNotch, Kunsthal Rotterdam en de Gemeente Rotterdam heeft gewerkt. 

Door haar grote interesse in fashion heeft ze haar producenten rol uitgebreid met fashion styling en heeft ze haar eigen casting agency, The HipHop Honeys, opgericht. Hiermee probeert ze haar steentje bij te dragen aan diversiteit en uiteindelijk meer inclusiviteit in mediaproducties. In 2020 is Piqué tevens begonnen als parttime docent bij Hogeschool Inholland opleiding Creative Business, dit geeft haar de mogelijkheid om de verbinding te leggen student, theorie en praktijk in de creatieve industrie. 

En daar voegt Piqué nu met gepaste trots de functie van directeur van Metropolis Festival aan toe wat zij zal blijven combineren met haar andere werkzaamheden. 

Saskia Piqué: “Ik kijk er enorm naar uit om de komende periode het Metropolis Festival vanuit haar oorspronkelijke missie verder te ontwikkelen. Authenticiteit, verbinding en diversiteit staan voor mij centraal. Ik streef er naar om jong, nieuw en divers talent, de Rotterdammers en haar bezoekers te verbinden. Ik zie het als een uitdaging en eer om leiding te geven aan het Metropolis Festival”.

Aftredend directeur Pim Kipp (1985): “Ik heb 6 jaar lang met veel plezier de rol van directeur vervuld en met een heel fijn festivalteam mooie edities neergezet. Edities waar we een mooi divers publiek hebben weten te trekken met een al even divers programma. Een geweldige jubileum editie in 2018 waar we flink hebben kunnen uitpakken, met een groeiende online presence en een intensievere binding met lokaal talent door onder andere Metropolis Lanceert. Ik wens Saskia veel plezier in deze nieuwe functie en kijk er naar uit hoe het festival zich verder zal ontwikkelen.”

Over Metropolis

Metropolis is een ècht Rotterdams Festival met lef. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende en vernieuwende muziek van hoge kwaliteit. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. Want goede muziek moet je natuurlijk live ervaren.

De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen. Zo zag je op Metropolis de afgelopen jaren twenty one pilots, The xx, Vince Staples, Kurt Vile, Parquet Courts, IDLES, Thee Oh Sees, Tamino, Naaz, Ronnie Flex, Snelle, Altin Gün, Vintage Trouble, Triggerfinger, Winne, De Likt, Sevdaliza, Kraantje Pappie, Tabitha, Bears Den en Jungle By Night in de begindagen van hun carrières.

Metropolis 2022

Het Metropolis Festival vindt dit jaar plaats op zondag 3 juli 2022 in het Rotterdamse Zuiderpark. Binnenkort worden de eerste namen van het internationale programma bekend gemaakt. Toegang tot het festival is nog altijd gratis. Blijf op de hoogte, attend het Facebook event!