Metropolis meets

Op onze Facebook pagina vragen we voor de rubriek ‘Metropolis meets’ tot aan het festival elke dag het hemd van het lijf van de leukste mensen uit de Rotterdamse muziekwereld, want natuurlijk zijn wij heel benieuwd naar welke acts van Metropolis 2016 zij uitkijken. Hier bundelen we de eerste drie voor je.

Metropolis meets:

Immanuel Spoor | Owner On Track Agency / Directeur Eendrachtfestival en A Festival Downtown

MF-meets-Immanuel

+ Wat is je meest favoriete (gratis) festival ter wereld?
Naast Metropolis bedoel je? Uhm… Ik hoor goeie verhalen over het Eendracht Festival en A Festival Downtown 😉

+ Heb je de line-up voor MF16 al gehoord? Wat is jouw must see and hear tip?
Yes, uhm ik ga zelf proberen zo veel mogelijk te zien. Maar ik ga in ieder geval bij de jongens van Masego Soundsystem hangen. Hun area was voor mij vorig jaar al zo’n fijne toevoeging aan het festival, dit jaar is hun eigen system af en die heb ik nog niet gehoord. Goede muziek, goede vibes en een killer soundsystem!

+ Jij hebt vast als owner van On Track Agency toegang tot de backstage van Metropolis Festival, wie zou jij daar tegen het lijf willen lopen? En als je de kans zag iets te vragen, wat zou dat dan zijn?
De jongens van Masego zie ik bij hun area wel, dus ik kies voor de guys (en chick) van Indian Askin. Das trouwens ook wel echt een tip. Ow en die guys van Iguana Death Cult. Ook een te gekke band en chille guys. Wat een moeilijke vragen joh!

+ Welke act van MF16 zou je het allerliefst meteen in je agency op willen nemen?
Vince Staples. Kei Hard.

>>>>>

Minke Weeda | Directeur Live Rotown Rotterdam / Owner Rock ‘n’ Roll Highschool

MF-meets-Minke

+ Wat is je meest favoriete (gratis) festival ter wereld?
Is dit een strikvraag? Kom ik het park niet in als ik nu wat anders zeg dan Metropolis? Dat risico neem ik niet hoor: Metropolis is mijn meest favoriete festival waar ook ter wereld ooit. Al jaren. Hand op mijn hart.

+ Heb je de line-up voor MF16 al gehoord? Wat is jouw must see and hear tip?
Iguana Death Cult natuurlijk. Misschien flauw om iets te noemen dat bij Rock ‘n’ Roll Highschool zit, maar ik kan er ook niks aan doen dat wij de beste bands van Nederland in onze stal hebben.

+ Jij hebt vast als directeur Live at Rotown/Owner Rock n Roll Highschool toegang tot de backstage van Metropolis Festival, wie zou jij daar tegen het lijf willen lopen? En als je de kans zag iets te vragen, wat zou dat dan zijn?
Ik hoop heel erg dat ik Lien van Sonic Rendez-vous tegenkom. Die heb ik namelijk al veel te lang niet gezien. Als ik de kans krijg, zou ik vragen of ze misschien een snoetenpoetser voor me heeft. Die stopt ze normaal gesproken bij festivals altijd in haar tas. Hartstikke handig voor de plakkerige momenten. Sowieso een goeie tip voor al jullie bezoekers: neem snoetenpoetsers mee.

+ Met welke act van MF16 zou je het allerliefst nog meteen mee op de foto gaan voor de cover van het nieuwe Rock ‘n’ Roll Highschool Magazine?
Er staan helemaal geen foto’s op de cover van het magazine, alleen maar letters. Best saai eigenlijk hè? Misschien moeten we maar vragen of Vaudou Game wil. Met dat masker dan graag.

>>>>>

Job Smit
| Agent / Promoter Transmit Music

MF-meets-Job

+ Wat is je meest favoriete festival ter wereld?
Helaas ben ik er nog nooit geweest maar het staat wel bovenaan het lijstje: Coachella. Elk jaar een geweldige line-up en op een schitterende locatie.

+ Heb je de line-up voor MF16 al gehoord? Wat is jouw must see and hear tip?
Uiteraard tip ik DOOXS, toffe meiden uit Rotterdam die binnenkort met hun debuut EP komen. Verder ben ik heel benieuwd naar Alex Vargas. Ik wilde hem al zien tijdens Eurosonic dit jaar maar toen was de locatie helemaal vol.

+ Jij hebt vast als boeker voor Transit Music toegang tot de backstage van Metropolis Festival , wie zou jij daar tegen het lijf willen lopen? En als je wat mag vragen wat zou dat zijn?
Ik zou graag kennismaken met de nieuwe zakelijk directeur van Metropolis Festival en vragen wat zijn plannen zijn met het festival de komende jaren.

+ Welke act van MF16 zou je zelf nog in je roster op willen nemen?
Ik ben erg benieuwd naar de winnaar van de Talent Stage!