Metropolis meets

We warmen lekker verder op voor Metropolis #29, onder meer met de rubriek ‘Metropolis meets’. Tot aan het festival vragen we elke dag het hemd van het lijf van een van de leukste mensen uit de Rotterdamse muziekwereld. Wij zijn nogal nieuwsgierig dus horen graag welke acts zij op Metropolis 2017 niet willen missen.

Als eerste vroegen we Marcel Kamphuis:

+ Wie ben jij, wat doe je en waarom ben je dat gaan doen? 

Ik ben Marcel Kamphuis! Ik woon in Rotterdam en hier organiseer ik o.a. huiskamerconcerten letterlijk bij mij in de huiskamer, maar ook festivals, comedynights en stoepkrijtwedstrijden en momenteel zet ik 26 leuke Rotterdamse muzikanten en onafhankelijke hotspots in de schijnwerpers met de Pica Pica Zomerparade.

+ Wat is je meest favoriete (gratis) festival ter wereld? 

Dat moet toch het dagprogramma van Eurosonic Noorderslag zijn! De sfeer daar is met niks te vergelijken. Echt overal is live-muziek en loop je bekende mensen tegen het lijf. Een geweldige plek om (nieuwe) muzikanten te leren kennen die je al een tijdje volgt op social media, maar nog nooit eerder hebt gezien omdat ze in fucking Groningen of Friesland wonen. Wat ook erg speciaal is dat het programma ’s nachts net zo goed en net zo druk is als overdag.

+ Wat is jouw must see and hear tip voor MF2017? 

Priests! Het klinkt op plaat al erg lekker, maar ik heb ook wat live-filmpjes gekeken en het is live nog een stuk agressiever, sneller en ruiger dus dat gaat echt een feest worden.

+ Bij deze nodigen we je meteen uit voor de backstage van Metropolis Festival. Welke band zou jij daar heel graag om een selfie willen vragen?

IDLES. Even lekker met m’n vingers door de baar van de bassist.

+En als je dan toch backstage bij Metropolis bent: Welke band uit de line-up 2017 zou je dan ook meteen zelf willen uitnodigen voor je eigen podium?

Als Balthazar-fan zou ik dan heel graag J. Bernardt willen ontmoeten. Mochten ze ooit een gaatje in het tourschema moeten vullen en naar Rotterdam willen komen. Dan mogen ze uiteraard bij ons in de huiskamer spelen. Dan sla ik wat pinten in en maak we er een leuke avond van!

Op onze Facebook pagina plaatsen we elke dag een nieuwe ‘Metropolis meets’ dus kom daar vaker langs de komende week!