Metropolis Lanceert!

Metropolis Festival presenteert jong en opkomend talent uit Rotterdam met het nieuwe initiatief Metropolis Lanceert! 

We hopen met Metropolis Lanceert! nog meer een platform te kunnen worden waar artiesten hun eerste stappen kunnen maken en hoopt zo, voor juist díe artiesten waar wij met Metropolis in geloven, het publieksbereik te vergroten.

Het eerste wapenfeit van Metropolis Lanceert! is de videoclip van de talentvolle artiest Safa Liron voor haar single ‘Hold Me’ die deze week is verschenen. De komende maanden worden diverse talentvolle artiesten door Metropolis gelanceerd.

Metropolis Lanceert!

Sinds het ontstaan van Metropolis heeft het festival zich gericht op opkomend talent uit binnen en buitenland. Zo is het festival voor menig Rotterdamse artiest het eerste grote festival geweest waar men zich heeft kunnen presenteren en heeft het festival veel buitenlandse artiesten voor het eerst naar Nederland gehaald. Deze formule blijkt al meer dan 30 jaar een succes te zijn. 

Door de omstandigheden die COVID-19 met zich meebracht heeft het festival in 2020 niet plaats kunnen vinden in de originele setting, wel is het festival online aan de slag gegaan met Rotterdamse artiesten. Door live-sessies op te nemen hebben we het festivalgevoel toch kunnen voortzetten. Deze situatie heeft nu geleid tot een nieuw initiatief; Metropolis Lanceert! 

Metropolis Lanceert! is een nieuw initiatief van het festival dat zich richt op jong en opkomend talent uit Rotterdam. In een vroeg stadium worden de acts gesignaleerd en biedt Metropolis een plek in de festival line-up. Daarnaast wil Metropolis ook een bijdrage leveren aan de online exposure in de aanloop naar het festival. 

Artiesten in het begin van hun loopbaan zitten vaak verlegen om (financiële) middelen om zich professioneel te profileren op de verschillende online kanalen. Metropolis Lanceert! biedt die middelen aan de artiest om hun eerste echte videoclip te maken en te lanceren. Op deze manier krijgt de artiest een steuntje in de rug om op een professionele manier zich (vaak voor het eerst) naar buiten toe te tonen. Samen met Studio Nul wordt per artiest een uitgebreid plan op maat gemaakt. 

Safa Liron

Safa Liron is een 24-jarige all-round artiest. Zangeres, songwriter, producer en muzikant. Vanaf jonge leeftijd is zij omringd met muziek; haar vader speelt basgitaar, moeder zingt en haar zus drumt. Safa leerde zichzelf drummen, gitaar en piano spelen. Ze is geïnspireerd door de verschillende muziekgenres waarmee ze opgroeide, van rock en metal tot soul en r&b, en door de zangeressen Erykah Badu, Sade en Amy Winehouse. Vanuit haar slaapkamer is zij begonnen met het opnemen van eigen nummers en covers, die op Youtube zijn uitgebracht. Hier vanuit is haar publiek gegroeid en mocht zij haar eerste stappen in de muziekindustrie zetten. Waaronder een mentorschap van Willem de Bruin (The Opposites) en een samenwerking met Vodafone.

Safa heeft nu een eigen studio in het hart van Rotterdam, waar zij haar nummers schrijft, componeert, produceert en opneemt. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere artiesten. De muzikaal-allrounder heeft als doel om herinnerd te worden als de vrouwelijke versie van Quincy Jones of Pharrell Williams.

Hold Me

De splinternieuwe song ‘Hold Me’ is geboren uit Safa’s besef dat voor haarzelf en haar mentale gezondheid zorgen erg belangrijk is. De liefde en zorg die de een aan een ander geeft, moeten we ook aan onszelf geven; de betekenis van het refrein: “Ik verdien het om vast te houden en weer van me te houden”. Het is een notitie voor haarzelf, maar moedigt de luisteraar aan om zichzelf eraan te herinneren dat eigenliefde belangrijk is.