Metropolis X Duurzaamheid

Groen is een van onze lievelingskleuren, dat zie je niet alleen op onze website maar ook op zondag 3 juli 2022 in het Zuiderpark.

Samen met 11 festivals en organisatoren maken we de festivalsector duurzamer met de Duurzame Deal. In de deal zijn ambities vastgelegd over hoe we in drie jaar tijd verduurzamen, bijvoorbeeld op het gebied van circulariteit (zoals recyclen).

🍻  No bad plastic
Het festivalterrein wordt volledig wegwerpplastic vrij. Eenmalig plastic zorgt in de natuur voor grote schade, daarom wordt al het plastic van zowel de bezoekers, artiesten en organisatie na het festival gerecycled.

🚲  Kom te voet, op de fiets of met OV
Geef je benen alvast een warming-up voorafgaand aan het dansen en kom te voet of op de fiets naar het Zuiderpark. Ook metrostation Zuidplein en bushalte Zuiderparkweg zijn op loopstand. Niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor die van de stad en de natuur.

🍌  Afval scheiden
Op het festivalterrein vind je dit jaar verschillende containers om je afval te scheiden. Door alles te scheiden, kan onze afvalverwerker ervoor zorgen dat afval efficiënt afgebroken of hergebruikt wordt. Ook staan er dit jaar Ciggy Tubes op het terrein. Gooi je opgerookte sigaret hierin, dan worden de filters gerecycled.

📏  Een meter is beter
Bekers die niet in de container zijn beland, worden verzameld door festivalbezoekers. Want één meter aan bekers levert geld op! Voor iedere meter bekers die je inlevert, krijg je een muntje.

🍽  Vegan en vegetarische foodtrucks
Ook dit jaar zijn er weer culinaire veganistische en vegetarische hoogstandjes te proeven op het festivalterrein. En ook achter de schermen wordt op 3 juli enkel vegetarisch gekookt voor de crew en de artiesten.

Helpen jullie ons een handje a.s. zondag? Tnx!

PS: Heb je de super handige Metropolis app in TimeSquare al gecheckt? Hierin vind je onder meer het tijdschema, deze zullen we op het veld ook niet meer als programmaflyer uitdelen (daags voor het festival plaatsen we nog wel een pdf-versie op de website).