Drukbezochte jubileumeditie van Metropolis

Het Metropolis Festival beleefde op zondag 8 juli 2018 een zeer succesvolle, drukbezochte jubileumeditie. Het nog altijd gratis toegankelijke festival trok verspreid over de dag ruim 36.000 liefhebbers van muziek en goede sfeer naar Rotterdam-Zuid.

Zij konden in een zonovergoten Zuiderpark genieten van optredens van hiphopfenomeen Kraantje Pappie, de talentvolle Franse producer Petit Biscuit, het energieke duo Confidence Man uit Australië en vele andere internationale acts.

Metropolis Festival 2018 Aftermovie

Geniet lekker na van jubileumeditie #MF30 We vierden deze dertigste editie wéér met een gratis feestje metdit jaar o.a. Kraantje Pappie, Giant Party, Petit Biscuit, Tamino, Alice Merton, Caroline Rose, Togo All Stars en een Talent Stage i.s.m. Popunie waar The Frontiers de Lekker Bezig Bokaal wonnen. Niet veel later op de dag toverden we ons Talent Stage om tot de meest uitzinnige Garden, klaar om afgebroken te worden door Poke, Kevin, Leafs, Bokoesam en Latifah. Er was food, drinks en kidsentertainment en natuurlijk speciaal voor jou regelden wij dit jaar perfecte festival temperaturen die zo ongeveer gelijk lagen aan onze hashtag! Kortom: het was geniet0n!Iedereen dank voor jullie komst, dank voor feesten, dank voor hangen, dank voor de Rotterdamse gezelligheid en tot volgend jaar! video credits:? Day Fly – Magnet? Niet Alleen – Kevin & Emms? Alice Merton – No Roots? Studio Nul? Studio Nul?? You

Posted by Metropolis Festival on Monday, 16 July 2018

Uitpakken voor dertigste verjaardag

Metropolis pakte tijdens het 30-jarige jubileum uit met het terughalen van Kraantje Pappie. De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval stond in zijn doorbraakjaar 2012 ook op het festival. De succesvolle rapper maakte op het hoofdpodium Thinkers zijn live-reputatie meer dan weer met zijn hits, vuurwerk en confetti. Bekende nummers als ‘Feesttent’ en ‘Liefde in de lucht’ werden vooral door de vele aanwezige kinderen hard meegezongen.

Het festival luisterde het jubileum ook op met de terugkeer van The Garden. Dit derde Metropolis-podium was in 2014 voor het laatst onderdeel van het festival, sindsdien bleef het vanwege bezuinigingen helaas achterwege. Dankzij The Garden kon Metropolis nu weer meer artiesten programmeren en daarbij viel de keuze vooral op nieuwe smaakmakers in de Nederlandse hiphop, zoals Latifah, Bokoesam en Kevin. Het was een shot in de roos, zij hielden de talloze jongeren uren achtereen aan het podium gekluisterd.

Check het uitgebreide fotoverslag op onze Facebookpagina!

Metropolis Festival 2018 in Rotterdam The Garden door Lotte Spek

Tot slot ging het jarige Metropolis dit jaar een uur langer door, tot 22.00 uur. Petit Biscuit, de ‘petit prince’ van de Franse electroscene die met ‘Sunset Lover’ al een gigantische hit heeft, sloot het festival samen met de dansende menigte af.

Winnaar van de Lekker Bezig Bokaal

Op The Garden speelden ook vier jonge talentvolle acts om de Lekker Bezig Bokaal. Deze vermaarde bokaal is bestemd voor de winnaar van de open call van Talent Stage (powered by Popunie). Dit is hét podium voor jonge bands die staan te popelen om de wereld te laten zien wat zij in huis hebben. Hardrockband The Frontiers uit Spijkenisse stapte als winnaar van het podium af, zij ontvangen een uitgebreid prijzenpakket waarmee Metropolis en de Popunie de band nog verder op weg willen helpen.

Metropolis Festival 2019

In 2019 keert het festival uiteraard weer terug, maar de datum voor de 31e editie houdt Metropolis nog even onder de pet.

Foto credits

Boven: Kraantje Pappie met publiek in Thinkers door Kamiel Scholten
Midden: Publiek voor The Garden door Lotte Spek
Onder: Publiek in Thinkers door Lotte Spek