Dr. Meraki wint de Lekker Bezig-bokaal

De Haagse band Dr. Meraki is dit jaar winnaar geworden van de Lekker Bezig-bokaal, de aanmoedigingsprijs voor de beste act van Metropolis Talent Stage (powered by Popunie).

Het viertal, jonge jazzcats zonder grenzen die het fusiongenre nieuw leven inblazen met spannende instrumentale nummers en soulvolle zang, werd door de jury verkozen boven Green Cabin (Rotterdam), Mantra (Haarlem), Something Like Sunshine (Den Haag) en Your Average Neighbours (Rotterdam). Deze acts waren uit de tientallen aanmeldingen voor Talent Stage geselecteerd door Metropolis-programmeur Joey Ruchtie.

Uiteraard wint de band niet enkel een bokaal, hieraan is ook een uitgebreid prijzenpakket gekoppeld, waarmee we Dr. Meraki nog verder op weg willen helpen. Dit pakket bestaat uit:

  • studiotijd in LGM Studio
  • professionele fotoshoot door Ruben Hamelink
  • adviesgesprek met de Popunie
  • een plek op het Eendrachtsfestival op 21 juli 20156
  • en een studiosessie bij het programma Live Uit Lloyd op Radio Rijnmond

Met speciale dank aan de jury die dit keer bestond uit Ronald van Oudheusden (presentator / programmamaker Live Uit Lloyd op Radio Rijnmond), Job Smit van het Rotterdamse boekingskantoor Transmit Music en Elma Plaisier van de band Half Way Station waarmee zij zelf vorig jaar op Metropolis stond.

Tijdens de 28e editie van het Metropolis Festival was er voor het derde jaar op rij ruimte voor jong talent op Talent Stage. Eerder winnaars zijn The Tambles (dit jaar op het hoofdpodium van Metropolis met Jerry Hormone) en Death By Oxygen.

(foto credits: Jordi de Jonge)