Cultheld Donny Benét op Metropolis

Ook cultheld Donny Benét is van de partij op Metropolis!  Verwacht foute italodisco en kitschy soulpop, zo glad als vaseline. 

Line-up

Eerder waren voor de 31e editie van Metropolis op zondag 30 juni 2019 al aangekondigd:

Snelle, Tabitha + band, All Them Witches, GRiZ, The Slow Readers Club, Yonaka, The Murder Capital, Mt. Joy, Westerman, Underground System, YĪN YĪN, Les Robots en Dwayne Franklin & Daddy Jacob.

Dit is de volledige line-up van de twee hoofdpodia Workers en Thinkers. Binnenkort volgen nog namen voor Metropolis Talent Stage. Inlezen en luisteren doe je bij de Line-up

Donny Benét

Het verhaal van cultheld Donny Benét is op zijn zachts gezegd merkwaardig. De Australiër verdiende aanvankelijk zijn brood door Tom Jones-covers in hotellobby’s te zingen. Tegelijkertijd heeft de beste man een achtergrond als jazzmuzikant. In Japan raakte hij verknocht aan analoge synths and drumcomputers, en met deze speeltjes begon The Don zijn huidige roeping te verkennen: als charismatische vertolker van foute italodisco en kitschy soulpop, zo glad als vaseline. Donny Benét ademt de romantiek van VHS, softporno en Boogie Nights als geen ander.

We gokken dat zijn Nederlandse fanclub van Donny Benét en zijn Donny Benét Show Band na Metropolis flink zal uitbreiden!

“Nu breekt ‘Prince on a serious budget cut’ toch nog door, met sexy synthesizerdisco en een topsnor. ‘The Don’ heeft zelfs een Nederlandse fanclub. Maar hoeveel is er eigenlijk waar van zijn bizarre levensverhaal?” – 3voor12

Blijf op de hoogte!

Sta je al op AANWEZIG in het Facebook event? En heb je de Metropolis app in TimeSquare al gedownload? Houden we je op die manier op de hoogte van alle nieuwtjes.