Allah-Las, een band die wij erg hoog hebben zitten maar helaas nooit op Metropolis heeft gestaan, geeft deze zomer hun enige Nederlandse clubshow op Rotterdam-Zuid! Op 23 augustus presenteren wij ze samen met onze vrienden van Rotown, Motel Mozaique Concerts en The Daily Indie in de Maassilo.

West Coast psychedelica

Bands die het publiek zowel doen swingen als dromen zijn best schaars. Het geweldige Allah-Las is voortouwnemer van de hedendaagse West Coast psychedelica, schatplichtig aan sixtiesbands als The Beach Boys, The Doors en The Byrds. Het succes van de Californische band is de laatste jaren enorm gegroeid omdat ze stiekem veel meer zijn dan een gezellig retro-revivalbandje. Ten eerste is de naam een knipoog naar The Jesus and Mary Chain, niet bepaald een band die je associeert met zonnige stranden, Silicon Valley en flower power.

Vinger aan de pols

De Amerikanen hebben een trouwe band met Nederland ontwikkeld sinds hun doorbraakshows bij Le Guess Who? een paar jaar geleden. Ze zijn bevriend met artiesten als Jacco Gardner en Eerie Wanda en hebben intussen de vinger op de pols wat betreft de vaderlandse garagerock. Allah-Las weet als geen andere band charmante, rammelende gitaarpop uit te diepen tot barokke pracht, met instrumentale versterking van o.a. strijkers, theremin, percussie, mellotron en klavier. Allah-Las zal de Maassilo losjes – met de maracas in hand – heen en weer laten deinen op hun verslavende psychpopliedjes. De perfecte band om midden in de zomertijd te aanschouwen!

Tickets & attend

Alle info en ticketlinks zijn te vinden in het Facebook event, kun je gelijk ff aangeven dat je er ook bij bent en je vrienden uitnodigen!