Drukbezochte editie voor allemansvriend Metropolis

Het Metropolis Festival beleefde op zondag 30 juni 2019 opnieuw een zonovergoten, drukbezochte 31e editie. Met een line-up vol nieuwe ontdekkingen van over de hele wereld wist het gratis festival maar liefst 30.000 muziekliefhebbers naar het Zuiderpark te trekken.

Smaakmakers

Metropolis bleek weer een muzikale allemansvriend met een zeer divers programma op de hoofdpodia Workers en Thinkers. Muzikale hoogtepunten waren er onder meer van post-punkband The Murder Capital (foto boven), snel rijzende hiphopster Snelle, psych-rockband All Them Witches, Donny Benét met zijn heerlijk foute Italodisco, Underground System strooide met dansbare indietunes, Tabitha met veerkrachtige R&B, en YIN YIN trakteerde op aanstekelijke Thaise funk.

Metropolis Festival door Jeroen RoestAnd the winner is…

Op The Garden streden vier piepjonge talenten om de aanmoedigingsprijs de Lekker Bezig Bokaal. De psychedelische garagerockband Deveron uit Spijkenisse stapte als winnaar van dit Metropolis Talent Stage (powered by Popunie) af. Dit trio uit Utrecht ontvangt een uitgebreid prijzenpakket waarmee Metropolis en de Popunie de band nog verder op weg willen helpen.

Metropolis Talent Stage winnaar Deveron
Metropolis 2020

Natuurlijk is Metropolis Festival er weer in 2020, de datum voor de 32e editie hoor je nog van ons! Geniet voorlopig nog ff lekker van de line-up van 2019 met onze Metropolis playlist op Spotify.