They Hate Change (cancelled)

alternative hiphop

Spijtig nieuws: Het lukt They Hate Change niet om Rotterdam op tijd te bereiken, daarmee komt hun show op Metropolis Festival helaas te vervallen..

Dre en Vonne kwamen voor het eerst samen voor het appartementencomplex waar ze allebei als tiener woonden. Dre (hij/hem) was net verhuisd uit Rochester, NY; Vonne (zij/hen) probeerde hem slechte wiet te verkopen. Het was vanaf het begin duidelijk dat de twee anders naar muziek luisterden dan de meeste mensen – het zijn sonische alleseters, obsessieve diepduikers, liefhebbers van zeldzame en radicale geluiden.

Begonnen als kinderen die het internet afspeuren naar nummers, hebben ze muziek van over de hele wereld en door de decennia heen verzameld, waarbij ze een gedeelde sonische kennis hebben vergaard die zo diep is dat ‘encyclopedie’ het nauwelijks begint te dekken – niet alleen de hiphop aan de oostkust waarmee Dre is opgegroeid, of de hyperlokale bass varianten zoals jook (het twerkable ordinaire antwoord van de Gulf Coast op house) en crank (denk aan “Miami bass meets NOLA bounce”) waar Vonne mee opgroeide, maar ook drum ‘n’ bass, Chicago footwork, postpunk, prog, grime, krautrock, emo en eigenlijk elk genre op de kaart.

From

Tampa Bay, US

Band

Andre Gainey
Vonne Parks

Media

“They Hate Change channel British post-punk textbook knowledge, name-checking X-Ray Spex’s Poly Styrene and junglism with Miami bass and regional subgenres in a way that is organic, exuberant, and fun to listen to.” – The Quietus