The Vices

mix of britpop and surfrock

Het verhaal van The Vices is het verhaal van vier gasten van 24. Twee komen van de straat, één was vooral druk met de platenkast van z’n vader en de ander was al van jongs af aan voorbestemd om de ideale schoonzoon te worden. Verschillende achtergronden kunnen botsen en schuren, maar in het geval van The Vices eerder inspireren en motiveren.

The Vices brengen een contrasterende mix van britpop en surfrock. Iets over de start.. Na een debuutalbum dat zo succesvol was als ‘Looking For Faces’, zou een band eigenlijk moeten gaan vliegen. De grote boze pandemie prikte de volle festivalzomer en uitverkochte clubtour van de band door. Maar: weerloos zijn ze allerminst. Als je niet kan vliegen, dan ga je maar keihard rennen; alles om je energie en dadendrang kwijt te kunnen. The Vices werden huisband van ‘M’, waren graag geziene gasten bij 3FM en KINK, bouwden een studio op een drooggevallen schip en speelde hier hun album, organiseerden een uitverkocht ViceFest én…. doken opnieuw de studio in!

Onderling zijn het soms kleuters, zo veel lol hebben The Vices. Het plezier maken wordt erg serieus genomen, maar als je goed luistert hoor je dat de band de diepgang niet schuwt. Dichtbij de grond gingen The Vices dit jaar namelijk op zoek naar zichzelf. Op nieuwe single ‘Strange Again’ hoor je de band nadenken en filosoferen over een eeuwig verlangen naar nieuwe avonturen.

Deze nieuwe avonturen zullen beginnen met de New New Normal Tour waar The Vices je lachend van je sokken zullen blazen!

Voor liefhebbers van The Kooks, The Strokes, The Vaccines, Cage The Elephant

From

Groningen, NL

Band

Floris van Luijtelaar
Jonathan Kruizenga
Simon Bleeker
Mathijs Louwsma

Media

“Groningse indierockband durft buiten de lijntjes te kleuren op debuutplaat” – 3voor12