Philippine

Countrypop

Philippine schreef al liedjes vanaf een jonge leeftijd. “Mijn moeder schreef eigenlijk altijd al liedjes, zo maakte ze bijvoorbeeld haar eigen slaapliedjes met zang en gitaar voor mij en mijn zusjes toen we klein waren. Hierdoor vond ik het al heel jong vrij normaal om zelf liedjes te schrijven.” Philippine haar muzikale interesses werden al vroeg beïnvloed door wat ze van huis uit meekreeg; zachte country-singer songwriter muziek van haar moeder en jaren 80 pop van haar vader.

In 2018 startte Philippine met haar studie aan het conservatorium in Rotterdam en twee jaar later ging ze samenwerken met producer Mischa Dirksen en gitarist Max van Rijs. Hier ontstond het idee van Philippine’s debuut EP “Somewhere Else”. “Ik wilde heel graag mijn verhalen vertellen met een sound die zowel mijn liefde voor country muziek als voor jaren 80 pop in zich had, maar dan op een moderne manier.”

Geïnspireerd door artiesten als Lennon Stella, Sasha Sloan, Orla Gartland en Julia Michaels ontstond de sound van de EP en kregen de nummers van Philippine een nieuwe vorm.

Als opkomende artiest getipt door

Froukje

Popunie Live

Jaarlijks presenteert Popunie Live op Metropolis een aantal opkomende artiesten uit de Maasstad om zo een groter publiek kennis te laten maken met ‘het Rotterdamse geluid’. Dit keer zijn dat Philippine en Mia Porter.

In de media

“Zoals ze in de meer intimistische passages laat horen, past haar stem geweldig goed bij de klank van een akoestische gitaar en de moderne productie sluit aan bij haar jeugd en maakt van het refrein een oorwurm.” – daMusic