Kraantje Pappie

Hiphop- & live-fenomeen

Kraantje Pappie komt de show die hij onlangs moest afzeggen op het Rotterdamse Kralingsbos Festival goedmaken op Metropolis! Voor iedereen die Kraan daar graag had willen zien optreden; Metropolis is gratis toegankelijk dus we zien je op 8 juli in het Zuiderpark.

Alex van der Zouwen (echte naam Kraantje Pappie) is in staat het weer te veranderen met de kracht van zijn geest. In zijn vrije tijd is hij een van de beste en meest succesvolle rappers die Nederland ooit voortbracht.

Zijn driedelige albumreeks ‘Crane’ verschafte naast een groots, eigen en elektronisch geluid een verzameling aan gouden- en platina hits als ‘Waar is Kraan?’, ‘Feesttent’, ‘Pompen’ en ‘De Manier’. De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval staat naast zijn muziek bekend als de meest sympathieke stunter van de Nederlandse showbizz. In 2016 won hij Expeditie Robinson op 10 kandidaten na. Ook runt Kraan een eigen muzieklabel en boekingsbedrijf. Het maakt het des te indrukwekkender dat hij nog tijd over houdt om zich met overtuiging te profileren als knapste bekende Nederlander met een tattoo van gitaarlegende Slash op de bovenarm. De spirit van Slash brengt Kraan mee naar elk podium waar hij zijn voeten op neer zet.

Talloze optredens in Nederland en België en grote shows op o.a. Rock Werchter, Pukkelpop, Noorderslag, Lowlands en Pinkpop bezorgden hem een onschendbare live-reputatie. Kraantje Pappie transformeert elk feest glansrijk in een kolkende zee van drank, zweet en extase.

Na zijn show op Metropolis 2012 – zijn doorbraakjaar – hebben we met het jubileum van Metropolis de eer om Kraantje Pappie opnieuw in het Zuiderpark te mogen ontvangen!

Herkomst

Groningen (geboren in Rozenburg, onder de rook van Rotterdam)

Actief

2012

Bandleden

Kraantje Pappie