Kevin & The Animals

NL hiphop

Kevin did it again: voor maar liefst de derde keer op rij – na ‘Lente’ (2018), en ‘Vrij’ (2019) – wist hij opnieuw een nummer 1 album binnen te slepen met zijn reeds uitgebrachte, ‘Animal Stories’. Dit is overigens het eerste project dat Kevin heeft uitgebracht via zijn eigen gelijknamige platenlabel Animal Stories, in samenwerking met Noah’s Ark.

Naast acht solo-tracks met laidback flows en ijzersterke teksten, waarvan de single releases ‘Ietsjes Later’ en ‘Gordelweg’ de top charts regeerden, staan er ook acht pakkende featurings op de plaat met gerenommeerde collega-artiesten, zoals Frenna, Ronnie Flex en Hef.

Overigens bracht de rapper hiervan nog drie andere samenwerkingen als singles uit, die bovendien stuk voor stuk de top-posities overnamen in de charts en bij elkaar ruim +20 miljoen streams tellen. Kevin werkte samen met Lijpe op ‘Langzaam’ en Yade Lauren op ‘Als Ik Je Niet Zie’. Voor de meest recente ‘Ik Kom Je Halen’, werden Josylvio en Idaly ingeschakeld.

De producties op de plaat zijn door verschillende top-producers samengesteld. Met name Carlos Vrolijk, Trobi en Spanker (met wie Kevin al vaker in de studio heeft gezeten), maar ook first-time-collabs, waaronder met Jordan Wayne en Jack $hirak. Alle zestien tracks komen als een perfecte blend samen op ‘Animal Stories’, wat nu al een classic album genoemd kan worden.

Er is geen twijfel over mogelijk dat Kevin zijn stempel heeft gedrukt op de scene en in de hitlijsten met rasechte hiphop. Een unieke prestatie in Nederland, waarmee de nuchtere artiest zijn status als één van de koplopers in de muziekindustrie naleeft.

Gezien op Metropolis in

2018

Laatste wapenfeit

Animal Stories (2020) kwam binnen op 1 in de album charts!

In de media

“De Rotterdamse rapper Kevin is uitgegroeid tot een van van de topspelers van de Nederlandse rapscene en Animal Stories zal zijn sterrenstatus alleen maar versterken.” – Hiphop in je smoel